Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kirpi Çatı

Kirpi çatılar ile doğal ve uzun ömürlü yapılara sahip olacaksınız. Kirpi çatı uygulama ve kirpi çatı fiyatlarımız için bizlere ulaşınız. İster bahçenize, ister Turizm işletmeniz için birbirinden şık ve doğal kirpi çatı uygulamalarımızı tercih edebilirsiniz.

Kirpi Çatı Nedir?

Kirpi çatı kaplama hem doğal görünümü hem de sağlam yapısı ile yıllarca dayanan modern bir dekorasyon türüdür.

Kirpi çatılar ile yapılarınız için doğal yalıtım sağlayabilirsiniz. Bu malzemeyi verandalar, kamelyalar ve tüm dış mekanlarda tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Ayrıca gölgelik olarak da bu malzemeden faydalanabilirsiniz.

Kamış malzemesi eski zamanlardan beri doğal bir yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kirpi çatı saz çatı uygulaması olarak uygulanan en sağlam kamış çatı uygulamasıdır.

Ayrıca gölgelik olarak da kullanılabilen bu malzeme sayesinde mekânlarınıza doğal bir görünüm sağlayabilirsiniz. Kirpi çatılar kullanılan malzemeden ötürü serinlik ve doğal görünüm özellikleri de mevcuttur. Bu özellikler ürünü günümüzde fazlası ile popüler hale getirmiştir.

 
 

5 Yıldızlı Oteller Kirpi Çatıyı Tercih Ediyor!

Kirpi çatı kaplama işi saz kamışların tecrübeli ustalar tarafından birleştirilmesi ile oluşturulmaktadır.

Bu sayede her alanda modern ve şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Özellikle beton yapılardan sıkılan ve doğaya özlem duyan herkes için vazgeçilmez bir seçenektir.

Kamış uygulama ile çatı, doğal kamış bahçe çiti, yer kaplaması gibi seçenekleri kullanarak tasarımını zenginleştirmek istediğiniz her alana uygulama yapabilirsiniz. Doğal malzeme kullanımının avantajlarından en büyüğü ise insan sağlığına hiçbir zararlı yanının olmamasıdır.

 
 

Kirpi Çatı Kaplama Nasıl Yapılır?

  • Kirpi çatı kaplama yapılması için saz kamışların bir araya getirilmesi ve sağlamlaştırılması gerekiyor.

  • Ayrıca kullanılacak kamışların bu işe uygun sağlamlıkta olması gerekmektedir.

  • Kirpi çatı uygulamasında 4 milim ile 8 milim arasında kamışların kullanılması hem çatınızın güzel görünmesi hem dayanıklı olması hem de uzun ömürlü olması adına elzemdir. Dolayısı ile kaplama işini yaparken firma olarak en kaliteli ve uygun kamışları Türkiye’nin seçili bölgelerinden getirmekteyiz.

  • Kirpi Çatılar, kamış çatılar ve Bambu çatı kaplama işlemleri saz kamış veya bambu kamış malzemeden yapılabilmektedir. Dolayısı ile zevkinize uygun beğendiğiniz malzemeyi seçmek ve tasarlatmakta özgürsünüz.

  • Kirpi çatı kaplamada çok sık kullandığımız bir yan ürün olan çin otu kullanlaırak saçaklı ve püsküllü bir çatı görünümü elde edilmektedir.

 
 

Kirpi Çatı Uygulaması Nerelere Yapılır?

Kamış çatı tüm mekânlara ve istenilen tüm binalara yapılabilmektedir. Kamış çatı uygulamasının en uygun olduğu alanları aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz.

  • Bahçe Verandaları

  • Kamelyalar ve çatıları

  • Dış mekânların tüm çatı uygulamaları

  • Otantik otellerin çatıları, bar uygulamaları, sahil barları gibi alanlarda kamış çatılar uygulanmaktadır.

 
 
 

Kirpi Çatıların Avantajları Nelerdir?

  • Kirpi çatılar doğal malzemeler içerdiği için insan sağlığına zararı yoktur.

  • Deprem riskine karşı dayanıklıdır.

  • Doğal etkenlere karşı yalıtım sağlamaktadır.

  • Kış mevsimlerinde ılık, yazın serin bir ortama sahip olmanızı sağlar.

  • Uzun yıllar boyu dayanıklı bir yapısı olduğu için bakımı da buna oranla kolaydır.

 

Kirpi Çatı Kaplama Fiyatları

web sitemizdeki gibi sıkı ve sağlam uygulanmış bir kirpi çatı uygulaması yaptırmak istediğinizde önce firmamıza ulaşmalısınız. Kirpi çatı fiyatları uygulama yapılacak olan alanın büyüklüğe ve kullanılacak malzeme ve sizin tercihlerinize göre fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Kirpi çatı maliyetleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için saz çatı fiyatlarını belirleyen unsurlar yazımızı okuyabilirsiniz.

Size kirpi çatı kaplama hizmetini en uygun fiyatlar ve uygulama hakkında daha fazla bilgi almak için bize telefon numaramızdan ulaşabilirsiniz.

 
 

Sıkça Sorulan Sorular

Kirpi çatılar en uzun ömrülü kamış çatı Kaplamasıdır. Kirpi çatılar kalın dokusu ve çok sıkı olmasıyla dikkat çeker. Kirpi çatıların yapımında çok fazla miktarda saz kamışı kullanılır ve kalın bir dokuya sahip olur.

Bu durum kirpi çatıların çevresel koşullara karşı ömrünü arttırmaktadır. Kirpi çatılar ortalama 20-30 sene br ömre sahiptir. Tabi bu süre tüm kirpi çatı modelleri için geçerli olmayabilir. Kirpi çatıların daha uzun ömürlü olması için çevresel faktörler, çatı eğimi ve saz kamış ustasının işçiliği büyük öneme sahiptir.

Evet. Kirpi çatıların eğimi ortalama 45 derece olduğu takdirde yağmur ve kar sular çatının içine işlemden daha kolay zeminden kayarak çatıdan uzaklaşır. Çatı eğimi düşük olursa yağmur ve kar suları çatının içerine girebilir ve bu da yıllar içerinde bazı bölgelerde deformasyonlara yol açabilir

Çatının eğimi belki işçiliği zorlaştırabilir ve maliyetleri artırabilir görünse de özellikle yüksek maliyetli kirpi çatı uygulamalarında bu durum sizin için daha avantajlı olacaktır.

Kirpi kamış çatılar su geçirmez saz çatı kaplamalarıdır. Esasında tüm saz çatı uygulamaları su geçirmez diyebiliriz. Kirpi çatıların kalın ve sık dokusu ve iyi ayarlanmış çatı eğimi çatınızın yağmur ve kar sularına karşı direncini arttıracak ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Kirpi çatılar sadece %100 doğal saz kamışları ile uygulanır. Montaj sırasında sadece uygun montaj vidaları ve paslanmaz çelik teller kullanılmaktadır. Kirpi çatı uygulamasında her hangi bir kimyasal ve uyglama sonrasında her hangi bir kısmında paslanma sorunu yaşanmaz.

Kirpi çatılar doğal ve egzotik görünümü ile size ve misafirlerinize doğa ile iç içe bir yaşam sucanacaktır.

Kirpi çatılar depreme karşı son derece dayanıklı yapılardır ve deprem sırasında her hangi bir tehlike teşkil etmezler. Bez, branda, ve pvc gölgelik ve çatıların aksine çok daha sağlam ve koruyucu bir etkisi daha vardır diyebiliriz.

Kirpi çatılar tek katlı ve kalın bir dokuda olmaktadır. Kademeli kamış çatılar ise daha ince dokusu ve katlı yapısı ile dikkat çekmektedir.

Kirpi kamış çatılar daha kalın ve dayanıklı oldukları için kamdemeli kamış çatılara göre daha uzun ömürlü ve sağlam yapılardır.

Kirpi kamış çatılar aklınıza gelen her mekan çatısına uygulanabilir ve ekstra katma değer sağlayan ve dünya genelinde yaygın bir kullanıma sahip saz dekorasyon uygulamasıdır.

Kademeli kamış çatılar ise genellikle kamelya ve çardaklar üzerine uygulanan kat kat görünüme sahip kamış kamelya uygulamasıdır.

Ülkemizde kirpi çatı kaplaması yaptırmak için her hangi bir ruhsat alınmasına gerek yoktur. Yurt dışında bazı ülkelerde müstakil evlerde kirpi kamış çatı uygulası için ek belediye izinleri alınması gerekebilir.

Kirpi kamış çatı fiyatlarımızı ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi bize bildirdikten sonra ihtiyacınıza en uygun çözümleri belirleyerek size iletiyoruz.

Türkiye genelinde hizmet veren tecürbeli kamış dekorasyon ustalarımızda fiyat ve ayrıntılı uygulama bilgisi almak için web sitemiz üzerindek telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.