Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kargı ile Ucuz Bahçe Çit Nasıl Yapılır?

Kargı ile ucuz bahçe çit yapımı hakkında A’dan Z’ye tüm ihtiyacınız olan bilgileri bulabilirsiniz. Kargı kamışı ile bambu görünümünde ucuz bahçe çit yapımı yazımızı okuyarak siz de doğal mekanlara sahip olun.

Kargı Bahçe Çiti Nedir?

Kargı bahçe çiti ürünü kargı kamışından imal edilen rulo şeklinde montaja hazır çit ve çatı kaplaması ürünüdür. Bambu kamış ve bambu hasır gibi isimler ile piyasada satılan bu ürünlere bambu denilmesinin nedeni ekonomik ve bambuya benzer görünüme sahip olmasıdır.

 

Bambu Çit ile Kargı çit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu çit ve kargı çit arasındaki fark birisi kargı ürünü ile imal edilir bambu çit ise bambu ürünler ile imal edilir. Ancak ülkemizde bambu çit ürünleri genellikle kargı kamışı ile imal edilen ürünleri belirtmektedir. Orjinal bambu çit ürünleri kargı çit ürünlerine göre 15-20 kat daha pahalı oldukları için ekonomik ve bambu görünümlü ya da benzer görünümde bahçe çit uygulaması yapmanın en kolay yolu kargı çit ürünleri kullanmak diyebiliriz.


Neden Ucuz Bahçe çiti Denilmektedir?

Kargı çit ürünleri hem doğal hem de piyasadaki diğer muadil çit ürünlerine göre daha uygun fiyatlıdır. Kargı çitler hem yüksek hem de kolay montajı ile size ekonomik bir mahremiyet sağlar. Bu yükseklikte bir bahçe çit yapmak gerçekten farklı ürünler ile çok ciddi maliyetlere yol açabilir. Ancak kargı bahçe çiti ürünleri ile çok daha uygun maliyetler ile bahçe ve alanlarınızı kargı kamışı ile kolay ve güvenle sınıflandırabilirsiniz.

 

Kargıdan Ucuz Bahçe Çiti Nasıl Yapılır?

Kargıdan bahçe çiti yapmak için öncelikle bir çit iskeletine ihtiyacınız vardır. Eğer çiti bahçe korkuluğu ya da tel örgü üzerine monte etmek istiyorsanız plastik klipsler veya galvanizli çelik teller ile montaja başlayınız. Eğer kargı çiti monte edeceğiniz bir alanınız yoksa çit iskeletini hazırlayınız. 

Çit İskeletinin Hazırlanması

Çit iskeletinin hazırlanması için metal yada ahşap profiller kullanabilirsiniz.  Eğer toprak zemine yapılacak ise metal direkler betonlama ile kullanılabilir. Beton zemine yapılacak ise metal direkler zemine monte edilebilir. 

Çit iskeletini hazırlamak için kullanılan metal direklerin yüksekliği en az kargı çit yüksekliğiniz kadar olmalıdır. Mesela kargı çit yüksekliğiniz 2 metre ise en metal direklerin yüksekliği de en az 2 metre olması tavsiye edilir. Bunun nedeni kargı kamışlarını sık aralıklar ile monte etmeniz içindir. En az 1 metre ara ile atılan çit profillerine ortadan ve üstten ara katman atınız. Çitin sağlam bir şekilde ve sık aralıklar ile monte edilmesi için ara kat ve üst kat karkasları monte ediniz. Yukarıdaki şekilde bir çit iskeleti oluşturduktan sonra bambu kamış kargı çit ürününü monte ediniz.

Kargı Çit Montaj Aşaması :

Çit iskeleti hazırlandıktan sonra kargı çit rulo ürününü gerdirerek çitin en başından açınız. Her açma işleminde sık aralıklar ile bambu kamışı sağlam bir şekilde plastik klips veya galvanizli çelik tel kullanarak monte ediniz. Çitinizi bu şekilde gerdire gerdire açarak sıkı bir şekilde monte ettiğinizden emin olunuz. Eğer çok rüzgar alan bir bölgede iseniz montaj aşaması çok sık ve sağlam bir şekilde yapınız. Bu sayede çitinizde esneme ve deformasyonun önüne geçerek daha uzun ömürlü bahçe çitlerine sahip olursunuz.

 

Kargı Çit İle Kamış Çit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kargı çit ve kamış çit arasındaki fark kargı çit kargı kamışları ile yapılır ve kargı kamışlarını birleştirmek için galvanizli çelik tel kullanılır. Kamış çit ise saz kamışlarından imal edilir ve saz kamışlarını birleştirmek için misina kullanılır. kargı çit ürünleri kamış çitlere göre daha kalın ve daha dayanıklıdır.

Kargı çit ve kamış çit ürünleri birlikte bahçe çiti yapımında da kullanılmaktadır. İçeriden kamış çit ile kaplama ve dışarıdan kargı çit ile bahçe çiti kaplama çok sıklıkla yapılan bir uygulamadır. Hem çok daha uzun ömürlü bir bahçe çitine sahip olursunuz hem de içeriden ve dışarıdan bakıldığında sadece saz kamışı ve kargı kamışı görünecektir.