Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kargıdan Gölgelik Nasıl Yapılır?

Kargıdan gölgelik nasıl yapılır? A'dan Z'ye ekonomik ve pratik kargı çatı ve kargı gölgeliklerin nasıl yapıldığını keşfet. Kargıdan gölgelik yapımı ve bambu çatı kaplama ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için hemen bize ulaşınız.

Kargıdan Gölgelik Nedir?

Kargıdan gölgelik montaja hazır kargı kamışlarından imal edilen bambu kamış ürünü ile yapılan çatı ve gölgeliklerdir. Sadece kargı kamışı ile yapılan bu çatı ve gölgelikler kargı gölgelik, kargı çatı, hasır çatı ve bambu çatı gibi isimler ile de bilinmektedir.

 

Kargı Gölgelik ile Bambu Çatı Aynı mıdır?

Evet. Ülkemizde bambu çatı olarak yapılan uygulamaların büyük bir kısmı kargı kamışından imal edilen ürünler ile yapılmaktadır. Orjinal bambu ürünlerinin fiyatları kargı kamışlarına göre 10-15 kat daha fazla maliyetli olduğu için kargıdan yapılan bambu görünümlü çatı ve gölgelikler her zaman ülkemizde daha ulaşılabilir olmuştur. Bambu çatı görünümlü oldukları için kargıdan yapılan çatı ve gölgeliklere bambu çatı da denilmektedir.

 

Kargı Gölgelik Ürünleri Nelerdir?

Bambu Kamış Rulo: Kargı kamışlarının çelik teller ile sıkıca bağlanması ile imal edilen bu ürün montaja hazırdır ve direk çatı zeminine çelik teli plastik klips ya da uygun montaj vidası ile monte edilebilir. Bambu kamış ürünü kaliteli ve sağlam kargı kamışları ile imal edilmektedir.

Kamış Hasır: Daha çok hasır çatı ve hasır çit yapımında kullanılan kamış hasır ürünü saz kamışlarından imal edilmektedir. Kargıdan gölgelik yapımında isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Mesela kargı gölgelik yapılacak alanın üstü kapalı ve su geçirmez bir gölgelik yapılması isteniyor ise Kamış hasır, osb membran ve bambu kamış birlikte kullanılmalıdır.

 

Kargıdan Gölgelik Nasıl Yapılır?

Kargıdan gölgelik ürünü direk zemine uygulanabildiği gibi çatınızın üstü kapalı değilse de uygulayabilirsiniz. Ancak çatı ve gölgelikleriniz üstü kapalı değilse yatay ve dikey çatı direklerinin en az 1’er metre ile atılmış olması sağlıklı olacaktır. Bambu kamış rulo ürününü plastik klips, uygun montaj vidası ya da galvanizli çelik teller ile monte edebilirsiniz. Uygulamaya başlamadan önce sarkıtma yapılacak ise sarkıtılacak kısmı ayarlayınız ve montaja çatının en uç kısmında başlayınız.

Montaj sırasında vidalama yapacak iseniz uygun montaj vidaları kullanabilirsiniz. Beton,ahşap veya metal zemine monte edilebilen kargı kamışlarını sağlam ve sıkı bir şekilde monte ediniz. Sıkı ve sağlam bir şekilde monte edilmeyen kargı gölgelikler zaman içerisinde esneme ve deformasyon gösterecek ve kargı gölgeliklerin ömrünü azaltacaktır.

 

Su Geçirmez Kargı Gölgelik Yapımı Nasıldır?

Su geçirmez kargı gölgelik yapılması isteniyorsa buna uygulamaya başlamadan karar vermelisiniz. Su geçirmez kargı gölgelikler için kamış hasır ve osb membran bambu kamış ile birlikte kullanılır. Kamış hasır kullanımı zorunlu değildir fakat aşağıdan bakıldığında osb membran görünmemesi ve doğal bir çatı yapımı için en alt kısma kamış hasır rulo monte ediniz. kamış hasırın üzerine su geçirmemesi için osb membran seriniz ve üzerine bambu kamış kargı ürününü monte edecek kargı gölgelik ve kargı çatı uygulamanızı tamamlayınız.