Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kargı İle Bambu Şemsiye Nasıl Yapılır?

Kargı kamışıyla bambu görünümlü plaj ve bahçe şemsiyeleri yapmak kolay ve ekonomiktir. Kargı kamışıyla bambu şemsiye üretiminde kullanılacak olan kargı kamışları özenle seçilir. Aynı kalınlıklarda ve hemen hemen aynı renklerde seçilen kargı kamışlarının nasıl monte edildiğini ve bambu şemsiyelerin nasıl yapıldığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz. 

Bambu Şemsiye Nedir?

Bambu şemsiyeler aslında hasır şemsiye ve kamış şemsiye gibi isimler ile de bilinir. Bu yazımızda sizlere kalın ve bambu görünümlü kargı kamışları ile imal edilen bambu şemsiye modelinin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Bambu Şemsiye İskeletinin Hazırlanması

Bambu şemsiye  yapımı için istenilen ölçü ve ebatlarda şemsiye iskeleti hazırlanır. Bambu şemsiye iskeletinin hazırlanmasında demir profiller çember haline getirilir ve konik olarak birbirine kaynaklanır. Kaynaklama işlemi il şemsiye iskeleti çok sağlam bir hale getirilir. Sağlam bir şemsiye iskeleti sayesinde imal edilen bambu şemsiyeler çok uzun ömürlü ve dayanıklı olacaktır. Şemsiye çatısı konik şekilde olacaktır. 

 

Bambu Şemsiye İçin Kargı Kamışlarının Hazırlanması

Kargı Kamışları koni şeklinde hazırlanan şemsiye iskeletine monte edilmek için kesilir. Kargı kamışlarının ne kadar uzunlukta kesileceğini hesaplamak için şemsiye iskeletinin tepe noktasından uç kısmına kadar olan alan ölçülür. Kargı kamışları bu ölçüden yaklaşık 25-30 cm daha uzun olacak şekilde kesilir. İsteğinize bağlı bu uzunluğu aynı ya da biraz daha uzun yapabilirsiniz. Kargı kamışlarının hepsi de aynı uzunlukta olacaktır.

Hasır şemsiye ve kamış şemsiye modellerimiz de benzer şekillerde imal edilmektedir.

Aynı uzunlukta olan kargı kamışlarının şemsiye profiline montajı sırasında galvanizli paslanmaz çelik teller kullanmaktayız.Kargı kamışları ilk etapta kabaca yerleştirilir daha sonrasında belirli yerlerden bağlanan çelik teller kargı kamışlarının sabitlenmesini sağlayacaktır bu sayede esas montaj biraz daha kolay olabilir. Ama size yardımcı olan 2-3 kişi daha varsa direk montaja başlayabilirsiniz. Bambu kamışlar bambu şemsiye yapımı için alttan, ortadan ve üstten şeritler halinde galvanizli çelik teller ile sıkıca şemsiye profiline monte edilir.