Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Püsküllü Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Püsküllü ve saçaklı egzotik ve doğal hasır plaj şemsiyeleri nasıl yapılıyor. Püsküllü ve saçaklı hasır şemsiye yapımında hangi ürünler kullanılır. 5 Yıldızlı otellerden, tatil köylerine kadar birçok işletmenin tercihi olan püskülü hasır şemsiyeler nasıl yapılır yazımızı okuyunuz.

Püsküllü Hasır Şemsiye Hangi Ürünlerle Yapılır?

Püsküllü hasır şemsiye imalatında demir profili saymazsak sadece çin otu hasır kamelya ürünü kullanılmaktadır. Esas adı gıyak odu ya da saz hasır otu olan çin otu son zamanlarda son tüketici tarafından çin otu olarak adlandırılmaya başlandığı için bu isim üzerine kalmıştır diyebiliriz. Aslında bu benzetmeyi biraz çin otu ile yapılan egzotik ve uzak doğuyu da andıran hasır kamelya uygulamalarından geldiğini düşünmekteyiz.

Çin otu ya da saz hasır otları ile imal edilen hasır şemsiyeler dolgun dokusu ile çok egzotik bir görünüme sahiptir.

 

Püsküllü Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Püsküllü hasır şemsiye yapımında ilk önce sağlam bir şemsiye iskeleti hazırlanır. Şemsiye iskeleti istenilen ölçülerde demir profiller ile hazırlanmaktadır. Şemsiye iskeleti tamamlandıktan sonra saz hasır otları yoğun bir şekilde deste deste ve üst üste şemsiyeye monte edilir. Montaj sırasında galvanizli çelik teller kullanılmaktadır. Çelik teller sıkıca bağlandığı için çin otunun altında gizlenecektir. Şemsiyenin altından ve üstünden bakıldığında neredeyse çelik tel hiç görünmez diyebiliriz.

Çin otu istenilen tasarıma göre yoğunluğu ayarlanarak monte edilir. Çin otu saz hasır otlarının montajı öncesi yumuşaması için su ile ıslatılıp 30 dakika dışarıda bekletilmesi gerekir. Bu sayede yumuşayan çin otu kırılgan olmaz ve hasır şemsiyenin şekline göre şekil almaya başlar. Montaj işlemi tecrübeli hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır.

 

Kendiniz Çin Otu İle Püsküllü Hasır Şemsiye Yapabilir misiniz?

Eğer bu konuda hevesli ve meraklı iseniz sizlere detaylı bir şekilde yardımcı olabilir. Çin otu şemsiye modelini ve ölçülerinizi bize bildirin. İhtiyacınız olacak miktarda saz hasır otlarını hazırlayarak size teslim edelim. Tecrübeli hasır dekorasyon ustalarımız montaj aşamalarını size ayrıntılı olarak tarif edeceklerdir. Montaj sırasında herhangi bir zorluk yaşamanız takdirde bizlere ulaşabilir ve zorlukların üstesinden beraber gelebiliriz.