Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Saz Kamışı İle Hasır Şemsiye Nasıl Yapılır?

Saz kamışı ile hasır şemsiyenin nasıl yapıldığı detaylı bir şekilde öğrenmek için yazımızı okuyunuz. Egzotik ve modern kamış şemsiye üreticisi olarak saz kamışları ile hasır şemsiye yapımını sizlere ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız.

Saz Kamış Şemsiye Üretim Süreçleri

1-) Şemsiye iskeletinin hazırlanması:

Kamış şemsiye yapımı için istenilen ölçü ve ebatlarda özel şemsiye iskeleti hazırlıyoruz. Kaliteli ve sağlam demir profiller ile hazırlanan şemsiye iskeleti şemsiyenin çok sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Demir profil yapılmasının nedeni üzerinin yoğun bir şekilde saz kamışı ile kaplanmasından kaynaklanmaktadır.

Sağlam bir demir profil sayesinde saz kamışları çok sağlam ve sık bir şekilde monte edilebilmektedir.

2-) Saz Kamışlarının Montajı:

Saz kamışları farklı teknikler ile kamış şemsiye ve hasır şemsiye imalatında kullanılmaktadır. İstenilen model kademeli ise saz kamışları kademeli olarak şemsiyeye monte edilir. Düz ve kalın bir doku isteniyor ise kirpi çatı uygulamasında olduğu gibi şemsiye iskeleti çok sık ve kalın saz kamışı desteleri ile hazırlanır.

Kamış şemsiye yapımında kullanılan saz kamışları erken hasad saz kamışlarıdır. Erken hasad saz kamışları daha ince yapılı daha esnek oldukları için daha sağlam ve daha sık dokulu bir doku elde edilir.  Erişkin saz kamışları ise hasır çit ve hasır gölgelik uygulamalarında tercih edilmektedir. Saz kamışları saz dekorasyon ustası tarafından deste deste kamış şemisye iskeletine örülür. Bu işlem sırasında galvanizli yani paslanmaz çelik teller kullanılır. Şemsiye tamamlandığında çelik tellerin görünmez ve sade saz kamış dokusu ile şemsiye baş başa kalacaktır.

Kamış Şemsiyeyi Kimler Yapabilir?

Kamış şemsiyeyi saz kamış dekorasyon ustaları imal edebilir. Piyasadaki kamış ve hasır şemsiyeler el işçiliği ile ustalarımız tarafından imal edilmektedir.  Kamış şemsiye yapımı ve kamış çatı yapımı birbirine çok benzer 2 uygulamadır. Kamış çatılar da tek fark daha kalın olmasıdır.

Ustalıkla yapılan kamış şemsiyeler çok uzun ömürlü ve sağlam yapılı olurlar. Bunun nedeni saz kamışları çok yoğun ve sıkı bir şekilde monte edilmesinden dolayıdır.

 

Kamış Şemsiyeler Yeniden Yapılabilir mi?

Evet. Kamış şemsiyeler tamamen yenilenebilir saz kamışı ile yapıldığı için yıllar sonra eskiyen saz kamışları sökülerek sağlam demir profillere tekrar saz kamışı ile hasır şemsiye yapılabilir. Bu yüzden kamış şemsiyeler birçok işletme ve otel için tercih sebebidir.