Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Afrika çatısı bakımı nasıl yapılır? Nasıl temizlenir?

Afrika Çatıları doğal kamış ve hasır malzemeleri ile yapılmaktadır. Afrika çatıları hakkında bilgi ve bakımları hakkında önerilerimizi hemen inceleyiniz. update : 21/08/2021

Afrika Çatıları Eşsiz Doğa Harikaları

Afrika çatısı, saz kamış web sitemizin de desteği ile beş yıldız ve üstü otellerin, ünlü sahil lokantalarının vazgeçemediği dekoratif bir üründür.

Dekoratif olmasının yanı sıra doğal bir izolasyon sağlayan ve bakımı düzenli yapılırsa uzun yıllar hem şık hem de güvenli bir oturum sağlayan ürünlerdir Afrika çatıları.

Afrika Çatısı Nedir?

Doğaya hasret kalıp onun değerini anladığımız şu zamanlarda doğaya yönelme ve doğanın bize sunduğu ürünleri en az işlemden geçirerek kullanma adeta görevimiz oldu. Bu yönelme de elbette yaşam alanlarımız olan evlerimizden başladı.

Yıllardır Afrika’da, tropik adalarda kullanılan Afrika çatıları da bu arayışın ve yönelmenin bir sonucudur.

Afrika Çatıları saz kamışları ile yapılmaktadır. Kirpi çatı tekniği ile yapılan Afrika çatıları doğal çatı kaplamaları uygulamaları arasında günümüzde en popüler çatı tipleri arasında yer almaktadır.

Saz dekorasyonun ustalık ve zerafet ile birleştiği bu saz çatılar doğal görünümleri ve egzotik dokusu ile günümüzde dünyada çok büyük bir üne kavuşmuştur.

 

Turizm İşletmeleri Afrika Çatılarını Tercih Ediyor!

Her yıl yüzlerce turist çeken tropikal adaların otelleri ya da her yıl milyarca dolar ciro yapan büyük restoranların çatıları Afrika çatısından. Peki neden? Milyonlarca dolar kazanan bu işletmeler neden hasırı, bambuyu, kamışı tercih ediyor?

Bu tercihin en önemli nedeni usta ellerden çıkan Afrika çatılarının gerçekten de kayda değer bir estetik görüntüsünün olması. Pek çok modern çatı malzemesinin vadettiği şık ve estetik görünüm doğal bir malzemeden çıkıyor: Kamış, saz ya da bambu.

 

Doğal ve İyi Bir Yalıtım Sağlıyor

Doğal ve şık görüntüsünün yanında Afrika çatıları çok iyi bir izolasyon kaynağı. Doğru açı ve aralıklarla yerleştirilen kamışlar içeriye su almayıp sadece hava geçirebilirler. Bu bakımdan özellikle sıcak iklimlerde Afrika çatılar tercih edilmektedir. Çatı, doğal bir serinlik sağlamakla birlikte su geçirmez bir yapısı sayesinde yağmurdan da etkilenmemektedir.

Afrika çatılar, en az modern çatı ürünleri kadar dayanıklıdır. Doğru biçiminde inşa edilip bakımları düzenli yapıldığında yaz kış kullanılır. Çünkü Afrika çatıları ne yağmur geçirir ne kar ne de doludan etkilenir. Sızdırmazdır. En önemli özelliği ise zaten suyu çok seven kamıştan yapıldığı için çürüme söz konusu değildir.

 

Bu tarz doğal çatı uygulamalarında aydınlatma ve iç dekorasyon ürünlerimizden bambu avize ve hasır sarkıt avize ürünlerimizi de kullanabilirsiniz. Hasır sarkıt lambalar ve bambu rattan avize ürünleri doğal çatı uygulamasında çok şık durmaktadır.

Neden Afrika Çatısı Tercih Etmeliyiz?

  • Afrika çatıları, modern çatı malzemelerine göre hafiftir. Yani olası bir depremde ya da afette yıkılsa bile insana en az zarar veren çatıdır. Büyük can kayıplarına neden olmaz.

  • İş yerinize, lokantanıza ya da yaşam alanına harika bir görünüm sağlar.

  • Şık olmasının yanında mevsim koşullarına uyumludur. Soğuktan veya sıcaktan etkilenmez.

  • Doğal bir ürün olduğu için çürüme yapmaz. Koku yapmaz. Hava alan yapısı sayesinde içerisi her zaman temiz kokar. Tüm pencereler kapalı olsa bile hava alan Afrika çatıları alanda asla kötü koku barındırmaz

  • Böceklenme yapmaz. Çevre dostudur.Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.

  • Afrika çatılarının bakımı, üretici firma tarafından yapılmalıdır. Kişinin tek başına yapabileceği bakımlar değildir. Usta ellerinden geçen bakımlı Afrika çatıları çok uzun yıllar boyunca sıkıntı çıkarmazlar.

 

Afrika Çatısı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afrika çatısı yaptırırken işinin ehli usta isimlere yaptırmalısınız. İşçilik oldukça meşakkatlidir. Bu bakımdan alanında uzman kişilerce yapılmalıdır.

Afrika çatısının pek çok modeli bulunmaktadır. Gölgelik olarak kullanılan Afrika çatıları, evlerde kullanılan Afrika çatıları ya da sahilde kamelyalarda bulunan Afrika çatıları gibi. Bunlar da kendi arasında püsküllüler ya da püskülsüzler olarak ayrılır. Tüm bu modellerin, boyutların bakımı birbirinden farklıdır.

 

Afrika Çatısı Bakımları

Misafirlerinizin, müşterilerinizin hayranlık dolu bakışlarını kazanmak için Afrika çatılarının bakımlarını eksik etmemelisiniz.

Bakımlı çatılar daha parlak görünecektir. Ayrıca doğal bir yapı oldukları için eğer varsa ufak tefek hasarlara bakım ile erkenden müdahale edilecektir.

Üretici firma, Afrika çatısının bulunduğu iklime, sahil kenarında olup olmamasına, kullanım alanına göre size bir bakım çizelgesi sunacaktır.