Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Hasır Çatı Nasıl Yapılır?

Hasır çatı nasıl yapılır? Hasır çatı kaplama hangi ürünler ile nasıl yapılır? A’dan Z’ye hasır çatı kaplama ve nasıl yapıldığı hakkında yazımızı okuyunuz.

Hasır Çatı Hangi Ürünler İle Yapılır?

Hasır çatı kaplama ya da hasır gölgelik uygulamaları genellikle saz kamışları ve saz hasır otları ile yapılan doğal çatı ve gölgeliklerdir. Hasır çatıların yanı sıra kargı kamışları ile yapılan bambu çatı ve kargı çatı uygulamaları da bulunmaktadır.

Hasır çatı yapımında kullanılan saz kamışları saz çatı yapımında kullanılan saz kamışı ile aynı değildir. Saz çatı yapımında kullanılan saz kamışları ham ve erken hasat ürünlerdir. Hasır çatı yapımında kullanılan saz kamışları ise erişkin hasat ve montaja hazır ürünlerdir. Şimdi hasır çatı yapımında kullanılan montaja hazır kamış hasır ve çin otu hasır kamelya ürünlerini tanıyalım.

 

Hasır Çatı Kaplama ürünleri

Kamış Hasır : Kamış hasır erişkin saz kamışlarının misina ipler ile bağlanmasıyla elde edilen çatı kaplama ve bahçe çiti ürünüdür. kargı kamışlarına göre ince yapılı ve hafif olan kamış hasır en hesaplı hasır çatı ve hasır bahçe çiti uygulaması yapımında kullanılan üründür.

Çin Otu Hasır Kamelya: Çin otu ürünü saz hasır otları ile imal edilen üründür. Kamış hasır gibi montaja hazır hale getirilen saz hasır otları püsküllü ve saçaklı hasır kamelya ve çardak ve saçaklı hasır gölgelik yapımında kullanılmaktadır. Kamış hasır ve çin otu hasır kamelya ürünleri ile saçaklı ve saçaksız hasır gölgelikleri tadilat işlerine eli yatkın herkes yapabilir.

 

Saz Kamış Olarak Hasır Çatı Uygulama Desteği Veriyoruz

Hasır çatı kaplama ürünlerimiz ile satış öncesi ve satış sonrası tüm sorularınızı yanıtlıyor ve ayrıntılı uygulama bilgisi sunuyoruz. Satış sonrası sadece müşterilerimiz için hazırladığımız montaj videolarını size aktarmaktayız. 

 

Hasır Çatı Pergola Uygulaması Nasıl Yapılır?

Hasır pergola uygulaması yani hasır gölgelik uygulaması kamış hasır ve çin otu ile saçaklı olarak yapılabilir. Eğer saçaklı ve püsküllü egzotik hasır pergola yapılmak isteniyorsa sadece çin otu kullanılabilir ya da kamış hasır ile beraber de kullanılabilir. Eğer tüm alanı çin otu ile kaplayacak iseniz sadece çin otu saz hasır otu kullanın. Eğer sadece yanlardan saçaklı bir görünüm elde edilmek isteniyorsa önce çin otu saçakları monte ediniz sonra da kamış hasır rulo ürününü üstünden çatıya monte ediniz.