Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Bungalov Nedir?

Bungalov nedir? Bungalov ev ne demek? Bungalovlar nasıl yapılardır ve nasıl yapılır? Neden Bungalov denilmektedir?

Bungalov Nedir?

Bungalov genellikle tek katlı ve geniş bir verandaya sahip ahşaptan ve kütükten yapılan küçük evlerdir. Genellikle içerisinde 1 oda ve banyo bulunan yapılar 2 katlı olarak yapılabilmektedir. Kübik çatısı içerisinde asma katı ile yapılan bu 2 katlı bungalovlar genellikle tatil köylerinde bulunmaktadır.

 

Neden Bungalov Denilmiştir?

Bungalov kelimesi Hindistan’da ingiliz gezginler tarafından yapıldığı öne sürülmektedir. 19. YY’da bu bungalov isminin verilmesinin nedeni ise Hindistan’da Bengali stilinde tek katlı evlere benzediği için bengali kelimesinden türetildiği düşünülmektedir.

 

Bungalov Türk Dil Kurumu’na Göre Ne Demek?

Tanım 1
Hindistan'da tek katlı, genellikle tahtadan yapılmış, veranda ile çevrili ev:
Tanım 2
Genellikle tahtadan yapılmış, tek katlı ev.

 

Bungalov ile Bungalov Ev Arasında Bir Fark Var mıdır?

Bungalov ve bungalov ev arasında bir fark yoktur. Bungalov ev denilmesinin tek sebebi ticari bir yaklaşımdır. Çünkü bir çok kişi bungalovlar içerisinde banyo, tuvalet, mutfak ve klima olmadığını düşündüğü için bungalov ev denildiğinde ev gibi olduğu belirtilmeye çalışılmaktadır.


Bungalovlarda Tatil Yapılır mı?

Evet. Bungalovlarda tatil yapmak eğlenceli ve güzeldir. Özellikle doğa ile iç içe yerlerde bungalov tatilleri çok güzel vakit geçirmenizi sağlayabilir. İçerisinde televizyon, klima, mutfak, banyo olan bungalov evlerde tatil yapmak son derece güzel ve rahattır.

 

Kamış Bungalov Uygulaması Nedir?

Kamış bungalov uygulaması ahşaptan yapılan bir bungalovun saz kamışı ile kaplanmalıdır. Ahşaptan yapılan bungalovlar kütükten yapılan modellere göre daha ince ve yalıtımı zayıftır. %100 doğal ve iyi bir yalıtım malzemesi olan saz kamışları ile ahşap bungalovlarlar kaplanarak yazın ve kışın daha ılıman ve doğal yaşam alanlarına sahip olursunuz.