Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Gazebo Nedir?

Gazebo nedir? Gazebonun anlamı ve nasıl birşey olduğunu öğrenin. Gazebo ve çardak arasındaki farklar nelerdir? Bu yazımızda gazebo nedir ve gazebonun ne demek olduğunu her ayrıntısıyla keşfedin.

Gazebo Ne Demek?

Gazebo çardak gibi kameriye gibi ilkel oturma alanıdır. Dış mekandan bağımsız olarak ahşap, metal gibi ürünler ile kare ve altıgen gibi şekillerde imal edilen ürünlere gazebo denir. Gazeboların üstü bez yada yapıldı ahşap malzeme ile kapalı olur. Kimi gazeboların içerisinde oturma alanı etrafı kapalıdır. 

 

Türk Dil Kurumuna Göre Gazebo Nedir?

Görüş sahası geniş olan balkon. TDK’ya göre Gazebo görüş sahası geniş olan balkon demektir. Bunun nedeni aslında gazeboların yerden yüksek olarak ta yapılıyor olmasıdır. 3-4 basamaklı ve yüksek yapılar bu yapılar yağmura ve suya karşı  zeminden yüksekte yapılarak korunaklı hale gelir. Bu tarz yapılar genellikle ahşaptan ve altıgen ve sekizgen şekilde yapılır.

 

Gazebolar ile Kamelya Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gazebo ve kamelya yani kameriye arasında çok bir fark olduğunu söyleyemem. İkisi de farklı dillerden dilimize geçmiştir. Gazebo genellikle yerden yüksek altıgen ve sekizgen yapılardır. Kamelyalar ise genellikle kare ve zeminden yüksekte olmayan yapılardır. İkisi de binadan bağımsız sabit olmayan yapılardır.

 

Hasır Dekorasyon Gazebo Uygulamaları?

Hasır gazebo, hasır kamelya ve kamış gazebo uygulamaları ve ürünlerimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz. Hasır gazebo; gazebo ve kamelyaların çatılarına uygulanan doğal çatı kaplama teknikleridir. Tamamen doğal saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları kullanılarak yapılan hasır gazebo uygulamaları ile doğa ile iç içe bir yaşam alanı ve doğal mekanlar tasarlayabilirsiniz. 5 yıldızlı otellerden, tatil köylerine her kesimin tercihi olan hasır gazebo uygulamaları ile kendinize ve misafirlerinize doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunabilirsiniz.