Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Bambu Avize Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere bambu avizelerin ve lambaların ne olduklarını ve nasıl yapıldıkları ayrıntılı bir şekilde aktaracağız. Saz Kamış olarak bambu dekorasyon ustalarımız ile imal ettiğimiz bambu avizelerin hangi malzemeler ile nasıl yapıldığını öğrenmek için lütfen yazımızı okuyunuz.

Bambu Avize Nedir?

Bambu avize ve lambalar orjinal bambu bitkisi ya da bambu kamışları ile imal edilen ürünlerdir. Bambu avize yapımında kullanılan bambu çubuklar kalın ve sağlam bambu kamışlarından elde edilir ve bambunun esnek ve güçlü yönlerini taşırlar. Bambu avize yapımında kullanılan bambu çubuklar bambunun ülkemizde yeteri kadar üretiminin ve işlenmesinin olmadığı için yurtdışından ithal edilir. Bu yüzden bambu avize ve rattan avizeler ülkemizde bolca yetişen kargı kamışları ile imal edilen hasır avizelere göre daha pahalıdır.

 

Bambu Avize ve Lambalar Nasıl Yapılır?

Bambu avize ve lambalar da aynı hasır avizeler gibi örme hasır tekniği ile imal edilir. Bambu avize yapımında kullanılan bambu çubuklar hazırlanan avize iskeletine saç örgüsü örmeye benzer gibi örülür. Bambu avize iskeleti avizenin boyutlarına göre bambu çubuklar ile ya da metal çubuklar ile hazırlanabilir. Bambu dekorasyon ustaları tarafından imal edilen bambu avizeler istenilen her modelde ve her boyutta imal edilebilmektedir.


Bambu Avize ve Rattan Avize Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bambu avize ve rattan avizeler arasında görünüm ve uygulama teknikleri arasından neredeyse hiçbir fark yoktur. Bambu avize yapımında orjinal bambu çubuklar kullanılırken rattan avize yapımında rattan bitkisinden elde edilen kamışlardan elde edilen çubuklar kullanılır. Rattan kamışları da bambu çubuklar gibi yurtdışından ithal edilmektedir. 

 

Bambu Avizelerin Ömrü Ne Kadardır?

Genellikle tüm bambu ürünlerinde olduğu gibi bambu avizelerin de ömürleri çok uzundur. Bambu avize yapımında kullanılan bambu kamışları çok sağlam ve çok dirençli bir üründür. Bambu avizeler çarpmaya, suya, güneşe ve  dış mekan koşullarına karşı dirençlidir. Bambu avizelerin kullanım ömrü ömürlüktür de diyebiliriz.