Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Rattan Avize Nedir ve Nasıl Yapılır?

Rattan avize ve lambalar nedir ve nasıl yapılır? Rattan avize üreticisi olarak istediğiniz model ve ebatlarda rattan avizelerinizi imal ediyoruz. Bu yazımızda sizlere rattan avizelerin hangi ürünler ile nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde aktaracağız.

Rattan Avize Nedir?

Rattan avize rattan bitkisinden elde edilen kamış ve çubuklar ile yapılan üründür. Rattan bitkisi palmiyegillerden olmakla birlikte aynı bambu bitkisi gibi tırmanıcı özelliklere sahiptir. Rattan bitkisi dünyada yaklaşık %20 tür olarak avize, sepet, örmecilik ve mobilya üretiminde kullanılmaya çok elverişli olduğu için büyük ticari öneme sahiptir. Rattan avize ve lamba yapımında kullanılan rattan kamışları ithal olarak satın alınmaktadır. 

 

Rattan Avize Nasıl Yapılır?

Bambu Rattan avize, hasır avize, hasır sepet, bambu avize gibi ürünler aynı teknikler ile farklı ürünler kullanılarak imal edilmektedir. Rattan avize ve bambu avize imalatında en çok kullanılan teknik hasır dekorasyonda yıllardır uygulanan örme hasır tekniğidir. Rattan çubukları örme hasır tekniği ile avize iskeletine örülmektedir.

Rattan avize yapımında iskeletin oluşturulması için ahşap, metal ya da rattan kamışları kullanılabilir. Avizenin şeklini istenilen şekilde oluşturmak için özellikle özel modellerde iskelet yapımında esnek olması için metal çubuk ya da rattan bitkisi kullanılır. 

 

Rattan Avize ve Hasır Avize arasındaki Farklar Nelerdir?

Rattan avize ve bambu avizeler aynı ve benzer teknikler ile üretilir. Ancak en belirgin fark ise üretimde kullanılan ürünlerdir. Hasır avize ve hasır ürünlerin imalatında kargı kamışları, saz kamışları ve saz hasır otları kullanılırken, rattan avizelerin imalatında rattan bitkisinden elde edilen rattan kamışları ve çubukları kullanılır.

Hasır avize ve rattan avizeler örücülük tekniği ile imal edildiğinden görünüş olarak birbirine biraz benzerlik gösterebilir. Rattan avize ve lambalar hasır avizelere göre daha sağlam ve daha dayanıklıdır.  Rattan avize imalatında kullanılan ürünler ithal olarak alındığı gibi hasır avize üretiminde kullanılan kargı kamışları ülkemizde bol miktarda yetişir. Bu yüzden hasır avizeler rattan avizelere göre daha uygun maliyetlidir.