Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kamıştan Neler Yapılır?

Bu yazımızda sizlere kamıştan neler yapılır, kargı nedir, kamış nedir gibi konuları detaylı bir şekilde aktaracağız. Kısaca saz kamışı ve kargı kamışı uygulama ve ürünlerini sizlere tanıtacağız.

Kamış Nedir?

Kamış saz kamışı, kargı kamışı ve bambu kamışı bitkilerine denilen genel bir isimdir. Bu yazımızda sizlere hasır dekorasyon ve saz dekorasyon uygulamalarında kullanılan saz kamışı ve kargı kamışı ile neler yapıldığını aktaracağız.

 

Saz Kamışı Nedir?

Saz kamışı sulak ve göl kenarlarında yetişen sazlık olarakta bilinen su kamışlarıdır. Saz kamışları boyları 4 metreye kadar uzayabilen içi boş odunsu gövdeli bir bitki türüdür. Ülkemiz saz kamışı yetiştiriciliği bakımından iyi bir konuma sahiptir. Saz kamışları ile hasır çatı, kamış çatı, bahçe çiti, duvar ve tavan kaplaması gibi hasır dekorasyon uygulamaları yapılmaktadır. 
Saz kamışlarından aynı zamanda hasır ve kamış plaj şemsiye üretimi de yapılmaktadır.

 

Kargı Kamışı Nedir? 

Kargı kamışları saz kamışları gibi sulak bölgelerde yetişen odunsu ve daha kalın yapılı kamış türleridir. Boyları 7 metreye kadar uzayabilen kargı kamışları sert ve odunsu gövdeye sahip ve içi boş kamış türüdür. Kargı kamışlarının bambuya benzer görünümü sayesinde birçok kişi tarafından bambu zannedilir. bu yüzden kargı kamışı ile yapılan bahçe çiti ve gölgeliklere bambu çatı ve bambu çit de denilmektedir.

Saz Kamışı İle Neler Yapılır?

Saz kamışı ile hasır şemsiye, hasır gölgelik, bahçe çit, tavan ve duvar kaplaması yapılmaktadır. Çok eski yıllardan beri insanlar kargı ve saz kamışlarını yaşam alanlarını kapatmak ve korunaklı hale getirmek için kullanırdı. Saz çatılar çok eski zamanlardan beri hem hafif olması hem de sıcağı ve soğuğu önlemek amacıyla çok iyi bir çözüm sunmaktadır.

 

Saz Kamışından Şemsiye Yapımı

Saz kamışları ile birbirinden şık ve farklı modellerde hasır ve kamış şemsiyeler yapılmaktadır. Saz kamışları şemsiye iskeletine deste deste örülerek işlenir. Saz kamışından yapılan kamış şemsiyeler hem çok dayanıklı hem de çok egzotik bir görünüme sahip olur. Saz kamışı plaj şemsiyeleri saz dekorasyon ustaları tarafından istediğiniz ölçü ve modellerde yapılabilmektedir.

 

Saz Kamış Çatı Kaplaması

Saz dekorasyon uygulaması olan saz çatılar tüm dünya genelinde çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Çünkü saz kamışı çatılar çok iyi bir yalıtım çözümü sunarken eşsiz bir görünüm sağlar. Hem doğal dokusu hem çok uzun ömürlü olması saz çatıları dünya genelinde çok değerli ve yüksek talep gören bir konuma getirmiştir. Saz çatı yapmak son derece ustalık ve tecrübe gerektiren bir konudur. Saz çatı uygulamasında saz kamışları çok sıkı bir şekilde deste deste çatı iskeletine monte edilir. Saz kamışı çatılarını en değerli kılan özellikler ise çok iyi bir yalıtım sağlamasının yanı sıra 30 yıl ve üzeri bir ömre sahip olabilmesidir. Ancak bu kadar uzun ömürlü ve dayanıklı bir saz çatı yapmak için tecrübeli saz dekorasyon ustalarının işidir.

 

Saz Kamışından Bahçe Çiti Yapımı

Saz kamışlarından imal edilen bir diğer ürün ise kamış çit yani diğer adı ile hasır kamış ürünüdür. Saz kamışları misina ipler birbirine bağlanır ve rulo şeklinde montaja hazır hale getirilir. Saz kamışından bahçe çiti yapmak son derece ekonomik ve pratiktir. Saz kamış bahçe çitlerini tüm mekanlara ve hatta balkonlara bile uygulayabilirsiniz. Hem mahremiyet sağlar hem de rüzgarı büyük oranda keser. 


Saz Kamışı Hasır Gölgelik Uygulamaları

Saz kamışından hasır çatı ve gölgelikler yapabilirsiniz. Kamış hasır rulo ürünü ile pergola, kamelya, çardak, teras çatısı üzerine kolay montaj ile ekonomik hasır çatılar yapabilirsiniz. Her zemine ve her alana uygulanabilen saz kamış rulo ürünü ile mekanlarınıza doğallık katabilir ve koyu gölgelikli oturma alanları tasarlayabilirsiniz.

 

Kargı Kamışı İle Neler Yapılır?

Kargı kamışları saz kamışlarına göre daha kalın ve sağlam yapılıdır. İçerisindeki yoğun selülozik yapısı sayesinde kağıt ve kompozit levha üretiminde de kullanılan kargı kamışlarından olta ve ney gibi müzik aletleri de yapılmaktadır.

 

Kargı Kamışı ile Bambu Çatı Yapımı

Kargı kamışlarından imal edilen bambu kamış rulo ürünü ile sizde dış mekan çatılarınızı bambu çatı kaplama ürünü ile ekonomik ve kolay bir şekilde kaplayabilirsiniz. Uygun montaj ekipmanları ile monte edilen bambu kamış sağlam ve dayanıklı kargı kamışlarının çelik teller ile sıkı bir şekilde bağlanması ile elde edilir. 

 

Kargı Kamışı ile Bahçe Çiti Yapımı

Kargı kamışları ile yapılan bambu kamış ürünü aynı zamanda bambu çit ürünü olarak ta bilinmektedir. Kargı çit ile bambu görünümlü bahçe çitleri yapabilirsiniz. Kargı çit rulo ile bahçe çiti yapmak için bize ulaşarak sipariş verebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Kargı Kamışı İle Hasır Şemsiye Yapımı

Plajlarda sıklıkla gördüğümüz hasır şemsiyeler aslında kargı kamışları ile yapılmaktadır. Kargı kamışları kesilerek örme hasır tekniği ile hasır şemsiye yapımında kullanılmaktadır. Hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılan bu işlemde kargı kamışları işlem öncesi yumuşaması için bir müddet suda bekletilir. Kargıdan yapılan hasır şemsiyeler doğal ve uzun ömürlüdür.

Kargı Kamışı ile Hasır Avize ve Sepet Yapımı

Kargı kamışı aynı zamanda hasır avize ve sepet yapımında da kullanılmaktadır. Kargı kamışları hasır şemsiye yapımında olduğu gibi örme hasır tekniği ile avize ve sepet yapımında kullanılır. Görünüş itibariyle bambuya benzeyen hasır avizeler bambu avizelere göre daha hesaplı olmakla birlikte istediğiniz ölçü ve modelde imal edilmektedir.